Wie zijn wij?

wie zijn wij foto

Leesvoer: ons verhaal begint eigenlijk al in 1995. Ik was toen zes jaar oud en ging naar groep 3 van een school in Haarlem.

Al vrij snel ontdekten mijn ouders en leraren dat ik moeite had met letters samenvoegen tot woorden, met rekensommen en later met het plaatsen van lidwoorden. ‘Dat wordt geen hoogvlieger’, zeiden mijn docenten. Over dyslexie was in die tijd niet veel bekend en dus was de enige oplossing dat ik op school extra hulp zou krijgen. Soms, als ik weer aardig op niveau was, stopte de hulp, maar al snel bleek dat de draad weer opgepakt moest worden omdat het bij mij niet allemaal als vanzelf ging.

Deze situatie hield aan tot groep 8, waar ik heel slecht scoorde op spelling: ik was gezakt naar het niveau van groep 4. Mijn juf uit groep 8 geloofde echter dat er meer in mij zat. Maar wat dat was, wist niemand, al gaf het wel hoop. Van de docenten mocht ik naar een vmbo-havoklas. Na het brugklasjaar belandde ik in een vmbo-klas, waar ik de rust vond om hoge cijfers te halen. In die tijd keek ik veel om mij heen om te ontdekken hoe ik het beste kon leren, want de stijl die docenten mij aanreikten paste niet bij me. Ik ontdekte een aantal leervormen die goed voor mij werkten en zo wist ik zonder veel moeite mijn diploma te halen.

Mijn vervolgopleiding was er een in de multimediavormgeving. Een vrij nieuwe opleiding indertijd en helemaal hip! Ik had de ambitie om leraar te worden in het basis- of voortgezet onderwijs. Voordat ik echter aan zo’n studie zou beginnen wilde ik thuis zijn in de computerwereld, waarvan ik dacht dat die steeds belangrijker zou worden in het onderwijs. Ik wilde applicaties kunnen maken, online toetsen kunnen afnemen en interactieve lesmethoden opzetten en gebruiken. Helaas viel de opleiding me tegen, met name omdat de kwaliteit en frequentie van de lessen ver onder de maat waren. Vier jaren gingen voorbij zonder dat ik leerde wat ik wilde leren.

Mijn gedachte in die tijd was: ‘is dit alles wat een opleiding te bieden heeft?’

Na vele gesprekken met de opleidingsdirecteur en uiteindelijk zelfs voormalig staatssecretaris van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Marja van Bijsterveldt, was ik klaar met de opleiding en had ik mijn diploma van onbeduidende waarde op zak. De gesprekken met mevrouw Bijsterveldt hebben ertoe geleid dat verschillende opleidingen van deze school inspectie moesten ondergaan en behoorlijk op hun donder kregen. Ik was blij en gelukkig kon ik verder.

Bij de opleiding Docent Biologie ging het er heel anders aan toe. Ik studeerde daar in deeltijd en ging daarnaast huiswerkklas geven op een middelbare school in Amsterdam en Hoofddorp. Ik ontdekte dat ik hier mijn passie veel meer ruimte kon geven dan voor de klas. Het grote verschil zit hem in de eerste plaats in de tijd: drie uur per dag persoonlijke begeleiding is heel wat anders dan drie of vier uur per week een klas vol dertig leerlingen. Mijn passie is mensen zien bloeien en excelleren en dus besloot ik mentor te worden om zoveel mogelijk aandacht aan de leerlingen te kunnen geven. Met de tijd en ruimte die daarvoor beschikbaar was, ging dat maar moeizaam. Ik nam een groot besluit: ik ging stoppen met mijn opleiding en wilde zelfstandig huiswerkbegeleiding gaan geven in Haarlem. Dit was 2009, ik was negentien jaar oud.

Allereerst ging ik onderzoeken waarom ik zelf zoveel moeite had gehad in het onderwijs. Zo stuitte ik op verschillende leerstrategieën, die voor elke leerling anders zijn. Het huidige onderwijs, zo ontdekte ik, lijkt niet gericht te zijn op de individuele behoeften van leerlingen. De docent mag wel de intentie hebben, maar er is weinig ruimte voor een andere insteek omdat de methoden hier niet op zijn afgestemd. Daarin mocht wat mij betreft gisteren nog verandering komen.

Met deze visie groeide Huiswerkbegeleiding Haarlem al snel. Na korte tijd kon ik mensen in dienst nemen om hulp te bieden aan de vele leerlingen die zich hadden aangemeld. Zo zijn we uitgegroeid tot een instituut dat onderwijs heel persoonlijk maakt en dat aandacht heeft voor hetgeen uw kind uniek maakt. Onze Excelleerscan is het antwoord op de vragen die het onderwijs op dit moment niet kan beantwoorden.

'ik zou willen dat elk kind met plezier naar school gaat en daar zijn kwaliteiten ontdekt'

We hebben richtlijnen geschreven voor een bijles met werkvormen die nog niet in het curriculum van docentopleidingen zijn opgenomen. We werken samen met 7 Life om in kaart te brengen hoe onze leerlingen het beste leren en communiceren. Mijn missie is om van de Excelleerscan een methode te maken die het onderwijs in Nederland verpersoonlijkt zodat niemand meer buiten de boot valt. Uitstekend onderwijs op maat, zoals het hoort. Dit is mijn beeld van de toekomst waar we heel hard aan werken:

Ik heb een visie; een droom:

Dat elk kind met plezier naar school gaat en daar zijn of haar krachten en kwaliteiten ontdekt,
omdat de leraren in staat zijn een omgeving te creëren waarin dat mogelijk is.

Dat uw kind van school gaat en weet wat hij kan, weet wat zijn passie is, wat hij wil worden.

Dat uw kind een identiteit heeft wanneer hij van school komt en weet wat hij kan bijdragen
om deze wereld een stukje beter te maken.

Onderwijs waarin uw kind kan bloeien en Excelleren.


De Excelleerscan maakt dit mogelijk.


Het lijkt mij leuk u te ontmoeten, graag tot ziens!

Hartelijke groet,

Gideon Beeftink
Huiswerkbegeleiding Haarlem

Voor meer informatie of vragen over onze ontwikkelingen en plannen kunt u contact met ons opnemen!

Reviews

"Ik ben enorm onder de indruk hoe Gideon met mijn dochter omgaat, die niet de meest makkelijke leerling is, i.v.m. dyslexie en concentratie problemen. Hij doet dit met zoveel geduld, begrip en veel persoonlijke aandacht! Wat erg inspirerend is voor mijn dochter en voor mij, is dat hijzelf steeds in ontwikkeling is om de meest nieuwe inzichten van leermethodes toe te passen en te vertalen naar ieder specifiek kind. Zelfs wiskunde wordt op een zeer creatieve manier inzichtelijk en behapbaar gemaakt voor de grootste reken-haters!."

Anna Vreeburg

"Sinds januari krijgt mijn dochter uit groep 8 twee uur per week bijles van Gideon. Mijn dochter is erg enthousiast over Gideon en de manier waarop hij haar benadert. Hij probeert haar te doorgronden en met haar mee te denken. Dit motiveert haar en dat geeft net het extra stukje begeleiding waar zij behoefte aan heeft."

B.K.

"Zeer persoonlijke op het kind gerichte aanpak. Onze dochter heeft er veel aan gehad en groeide in zelfvertrouwen. Goede 'casting' van begeleider vs type kind."

Anoniem

"Mijn zoon (15, 3 gym) had wat moeite met wiskunde, daarom ben ik op zoek gegaan naar iemand die hem kon begeleiden en wat extra uitleg kon geven.De persoonlijke benadering van huiswerkbegeleiding Haarlem sprak mij erg aan. Er werd voor mijn zoon een geschikte begeleider gezocht die hem kon leren wat hij nodig had op zijn schoolniveau. Binnen twee maanden gingen zijn cijfers van onvoldoende naar 7's en 8'en!!"

Brigitte Cornelisse te Haarlem