Huiswerkklas Haarlem

huiswerkbegeleiding

Uw kind dat nog voor het avondeten al klaar is met huiswerk maken; ziet u er al naar uit?
"Strijd! Is zijn huiswerk af? Wanneer gaat hij zijn huiswerk dan doen? Hmm zijn cijfers vallen tegen, weet hij wel hoe hij moet leren? Volgens mij is hij er veel te lang mee bezig of veel te kort! Snel afgeleid? Die mobiel is ook lastig weg te leggen, heb ik ook moeite mee. Moet ik hem dan wel overhoren? Ik wil er niet te heftig bovenop zitten en een politieagent zijn of de strijd aan gaan met mijn kind. Maar hij moet wel zijn huiswerk doen! Ik help hem graag en ik wil dat het goed met hem gaat."

Deze zorgen en meer hebben we van u als ouder vaak gehoord en we hebben goed nieuws voor u. Onze “OMA” formule draagt zorg dat u weer gewoon de ouder kunt zijn en kunt genieten van de rust in huis."
Zo ziet een middag er bij Huiswerkbegeleiding Haarlem uit:

Ons doel met de huiswerkklas is dat wij uw kind alle tools aanleren zodat hij op termijn zelfstandig en gemotiveerd kan plannen, leren en zijn huiswerk maken. Hierdoor komt er meer tijd vrij voor andere dingen, is uw kind klaar voor etenstijd en wij maken onszelf op termijn overbodig! Klinkt goed toch? We beginnen met de volgende stappen:
Stap 1: briljant Plannen!
Na schooltijd staan Romy en Lammie, onze vaste begeleidsters uw kind al op te wachten met een kopje thee. Voor de hele week vullen ze samen de Plenda (Planner + Agenda = Plenda) in. Uw kind weet nu precies wanneer het wat gaat leren en dat geeft overzicht en rust. Uiteraard heeft u toegang tot deze Plenda, zodat ook u in één oogopslag kunt zien wanneer welk huiswerk en leerwerk gemaakt moet worden.


Stap 2: Moeiteloos leren (bijna)
De ondersteuning in de huiswerkklas wordt afgestemd op de situatie van uw kind, specifiek voor ieder vak. De begeleider onderzoekt met de leerscan welke leerstijl het best past bij uw kind en past dit direct toe tijdens het uitleggen van moeilijke stof en het plannen van werk.

Wist u dit? De Leerscan brengt in kaart hoe uw kind op de meest effectieve en efficiënte manier woordjes kan leren en samenvatten! De uitslag van de scan en het stappenplan krijgt u automatisch per mail. Zo krijgt u ook inzicht in de manier waarop uw kind het beste leert.


Stap 3: Huiswerken met onze "Oma" formule!
In een gemoedelijke en rustige omgeving gaat uw kind vervolgens aan het werk. De begeleider controleert al het gemaakte huiswerk en overhoort indien nodig. Wanneer uw kind zijn werk af heeft, zet de begeleider een paraaf in de Plenda. Als hij klaar is met al zijn werk, dan mag hij naar huis. Wij maken tijdens de huiswerkklas gebruik van onze ambitieposter, de leerscan, Plenda en waar nodig adviseren wij de Excelleerscan.


Stap 4: resultaat en Terugkoppeling
Omdat er doelen zijn gesteld (uw kind kan zelfstandig leren en voelt zich verantwoordelijk voor zijn eigen werk), wilt u natuurlijk weten hoe ver uw kind is in het proces! We organiseren regelmatig ouderavonden en Lammie houdt u in de tussentijd graag op de hoogte over de voortgang.

Er zijn vier niveau's en bij elk niveau leert uw kind meer verantwoordelijkheid te nemen voor bijvoorbeeld mobielgebruik en pauze houden.
 • Niveau 1 Leerling
 • Niveau 2 Junior
 • Niveau 3 Senior
 • Niveau 4 Meester
Tijdens de kennismaking schatten we gezamenlijk in op welk niveau uw kind gaat starten. Heeft uw kind niveau 4 twee maanden lang laten zien? Gefeliciteerd, dan is uw kind huiswerkklas klaar!


Praktisch

In aansluiting op de lestijden van de meeste middelbare scholen beginnen wij om 14.30 met de huiswerkklas. De planning is dan als volgt:
Maandag tot en met vrijdag van 14.30-18.00.

Huiswerkklas Haarlem
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Huiswerkklas in een notendop:
 • U krijgt van ons: Een kennismaking, de Plenda, de Leerscan, de Ambitieposter, begeleiding met onze "OMA" formule
  en tijdens de huiswerkklas thee en een gezonde versnapering voor uw kind
 • Deze begeleiders heten uw kind welkom op de huiswerkklas: Lammie (wo, do, vrij), Romy (ma, di) en Hendrike.
 • Wij hanteren geen opzegtermijn
 • Tijdens een proefwerkweek mag uw kind elke dag langskomen als hij dat wenst, ongeacht het abonnement.
  In periodes waar de druk het hoogst ligt, helpen we uw kind graag een beetje extra.
 • Eens per kwartaal nodigen wij u uit voor een 10-minuten gesprek. (tussendoor kunnen we altijd bellen of appen)

Uw kind dat nog voor het avondeten al klaar is met huiswerk maken; het kan!
Ervaar de rust voor uzelf en bel ons! 023 302 023 9

Lammie Kranendonk foto


Lammie
Kranendonk

Leonique Jansz foto


Romy
Jonkers

Hendrike Fenstra foto


Hendrike
Fenstra

Gideon Beeftink foto


Gideon
Beeftink