Huiswerkbegeleiding Haarlem Blog

Cito toets uitdaging voor kinderen afbeelding

Cito-toets: de grootste uitdaging voor kinderen!


Het is ieder jaar een terugkomend verschijnsel: bepaalde opgaven van de Cito-toets zijn erg lastig voor kinderen. Met name kinderen die hun aandacht moeilijk bij de les kunnen houden, die moeite hebben met lezen of die de Nederlandse taal nog niet goed genoeg beheersen kunnen tegen deze uitdaging oplopen.
De Cito-toets is een talige toets. Dat betekent dat er veel gelezen moet worden voor een beperkt kleine opdracht. De neiging om de opdracht “dan maar te gokken”(of nog erger: over te slaan) is groot.

Wat moet je doen om juist deze kinderen goed voor te bereiden op de Cito-toets? Het begint met een stukje bewustwording ...
leerproblemen

Waar elke ouder tegenaan loopt… (opgelost)


Hier loopt u tegenaan: Heeft u weleens meegemaakt dat u de Engelse woordjes ging overhoren van uw kind en dat hij de op de avond voor het so ze eigenlijk nog lang niet kende? Paniek, stress, toch nog maar even doorleren, met moeite tot laat in de avond blijven overhoren pffff wat een opgave!
Dit zou toch makkelijker moeten? Hoe ging dat vroeger ook alweer? Of wat dacht u van het proefwerk biologie nog even overhoren de avond voor het proefwerk. Drie keer raden, zelfde verhaal natuurlijk. Hoe kan dit nou en waar zit dit hem nou in?
met plezier naar school

Waarom mijn kind weer met plezier naar school gaat!


Hoe geweldig zou ik het vinden als mijn kind naar school gaat zonder tegenzin. Natuurlijk vinden de meeste tieners het niet leuk, daar ben ik mij van bewust. Maar zonder tegenzin naar school gaan en zonder al te veel moeite de proefwerken en SO’s kunnen leren zou gewoon heel prettig zijn!
Helaas was dit totaal niet het geval. Mijn zoon (Pim) haalde slechte cijfers, ik hiep hem vaak met ...
bijles basisschool afbeelding

Zo wordt uw kind een leerkampioen!


Begeleidster Tess haalt haar inspiratie uit De Tour de France!! Truien, ploegleiders, afzien en overwinnen: klinkt als een gemiddeld leerproces. Nieuwsgierig? Lees het blog!