7 LIFE Communicatiescan

7 life scan picture

Als u met een mens praat in een taal die hij begrijpt, komt het in zijn hoofd binnen. Als u met hem praat in zijn eigen taal, komt het in zijn hart binnen. — Nelson Mandela

U kent hem wel: die ene collega die tegengas lijkt te geven bij alles wat u zegt en doet. Diegene met wie u vaak samenwerkt, maar die nooit echt lijkt te willen sámenwerken. Zijn gedrag belemmert u regelmatig in uw werk en u vraagt zich af: hoe kan ik het probleem oplossen? Wellicht bent u de connectie kwijt met uw man of vrouw. U houdt van elkaar en toch maakt de drukte van alledag dat u dat te weinig aan elkaar duidelijk maakt. Wat nou als u een manier zou hebben om weer tot elkaar te komen?

Of uw tienerkind, dat bij vlagen heel lief kan zijn, maar dat ook het bloed onder uw nagels vandaan kan halen. U heeft alle opvoedboeken al verslonden, met bevriende ouders gesproken en misschien zelfs al een specialist ingeschakeld, maar de relatie tussen u en uw kind lijkt niet te veranderen. Wat is daaraan te doen?

Wat heeft een situatie nodig en hoe creëer ik die?
Conflicten oplossen, of het nou dat conflict met uw collega of kind is of iets anders, gaat het beste als beide partijen elkaars taal begrijpen en kunnen spreken. Uw doel mag dus zijn om een optimale situatie te creëren waarin u en de ander elkaar beter kunnen begrijpen. Voordat het zo ver is, is het belangrijk dat u weet wat uw eigen taal is.

Hoe communiceert u, hoe reageert u op kritiek en op welke manier verwerkt u nieuwe informatie? Met een persoonlijke Communicatiescan van 7 LIFE geeft u zichzelf inzicht in dit soort zaken en kunt u meteen aan de slag om het samenwerken met uw partner, kind of collega te verbeteren.

Hoe steekt u in elkaar? Een persoonlijk profiel
Onze eigen huistrainer Gideon Beeftink genoot een opleiding bij de toppers van 7 LIFE. Hij helpt u graag bij het creëren van een omgeving om verder te groeien door te kijken naar het volgende: Uw communicatiestijl, die inzicht geeft in hoe u van nature communiceert en hoe u zich aanpast aan situaties. Uw leerstijl, waarbij de focus ligt op hoe u nieuwe kwaliteiten ontdekt en ontwikkelt. Uw veranderkracht, die laat zien hoe en in welk tempo u zich verder kunt ontwikkelen


Zo brengen jullie samen in kaart:

  • Hoe u omgaat met stress en spanning

  • Wat uw verwachtingen zijn

  • Hoe u omgaat met feedback en kritiek
  • Hoe u verbinding maakt met anderen

  • Wat uw drijfveren zijn

  • Wat uw kwaliteiten zijn

  • Hoe u zich doorgaans gedraagt ten opzichte van anderen


7 life scan uitleg picture

De zeven stijlen van 7 Life

‘Er is niet één betekenis van het leven. De rijkdom van uw leven wordt niet bepaald door hoe gelukkig u bent, maar doordat u ontdekt wie u bent — wat uw unieke combinatie van krachten is — en dat u vervolgens door experimenteren en reflecteren ontdekt welk levenspad die krachten het beste kan laten schitteren.’
Brand Blanshard Sterling, universitair docent aan Yale University
Uw scan geeft inzicht in de stijlen die bij u het sterkst aanwezig zijn. Maar welke stijlen zijn er eigenlijk?1. De doordenker is de welbespraakte analyticus die graag diepgaande gesprekken voert maar ook tijd voor zichzelf nodig heeft.

2. De toegewijde doener verkiest daden boven woorden, die op de achtergrond graag zorgt dat alle zaken perfect verlopen.

3. De beheerder is weloverwogen en heeft zijn zaakjes graag op orde, zowel op het werk als in de privésfeer.

4. De optimistische verbinder heeft buitengewone sociale vaardigheden en brengt mensen graag samen.

5. Bij de empathische zorger kan iedereen aankloppen, want hij zal zijn best doen om het anderen naar de zin te maken.

6. De strateeg heeft overzicht en controle en houdt, met het oog altijd op de toekomst gericht, van plannen maken.

7. De pionier houdt van innovatie en nieuwe ontwikkelingen en is niet bang om de confrontatie met anderen aan te gaan.
Ontdek hoe u verbinding maakt met de mensen om u heen en hoe u die kunt inzetten om nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen. Gideon Beeftink vertelt u er graag meer over. Laat uw telefoonnummer bij ons achter en wij bellen u om een afspraak te maken.

Premium Diensten


Huiswerkbegeleiding Haarlem biedt naast bijles, huiswerkklas en talent trainingen ook premium diensten aan voor leerlingen en ouders.
In de loop der jaren hebben wij ons gespecialiseerd in persoonlijke- en voeding gerelateerde coaching. Een overzicht van onze PREMIUM diensten vindt u hieronder: